Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Камбанен звън в Световния ден на мира

Камбанен звън в Световния ден на мира

С камбанен звън точно в 19 ч. в Разград ще бъде отбелязан Световният ден на мира. Общоевропейската инициатива е част от Европейските дни на наследството, които в Разград се отбелязват с различни събития още от началото на септември. Днес от 12:30 часа  на сцената пред паметника на Майстор Манол ще се представи етнопроектът “Белонога”. Участват Гергана Димитрова-Белонога - певица в „Мистерията на българските гласове” и "Ева квартет“, съставен от музикантите Костадин Генчев, Петър Миланов, Виолета Петкова и Петър Тодоров.

Камбанен звън ще прозвучи и от катедрален храм „Св. първовърховни апостоли  Петър и Павел“ в Силистра. С това градът се включва в Световния ден на мира и Европейските дни на наследството

По повод инициативата днес и утре със свободен вход за посещение ще бъдат отворени пет от обектите на Регионалния исторически музей в Шумен. В двата дни от 9.00 до 17.00 ч. може да бъде разгледана временната експозиция „Градски бит – края на ХIХ – 30-те години на ХХ в.“ в комплекс „Авшарян“. Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ и къщите музеи „Панайот Волов“, „Добри Войников“ и „Лайош Кошут“ посрещат посетители от 9.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 18.00 ч. От 22 септември по повод 110- годишнината от обявяването на независимостта на България в дома на Панайот Волов може да бъде разгледана и изложбата „Българската независимост”. Чрез фототабла тя проследява историята около провъзгласяването на независимостта. Изложбата е предоставена от РИМ – Велико Търново, където е получена от Народното събрание.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе