Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Камарата на общините с ултиматум към Тереза Мей

Камарата на общините с ултиматум към Тереза Мей

Напускане на ЕС означава излизане от единния пазар, подчертава Андреа Ледсъм

Лидерът на Камарата на общините на Великобритания Андреа Ледсъм отправи предупреждение към премиера Тереза Мей, че не може да приеме нов план за Брекзит, който допуска страната да остане в митническия съюз на ЕС, преди кабинетът да финализира предложенията на ключова среща, пише "Гардиън".
Премиерът е изправен пред сериозни трудности в опитите си да получи подкрепата на министрите за законопроекта за напускане на ЕС.
Ледсъм подчерта, че нейната подкрепа е условна.
"Продължавам да подкрепям премиера да прокара споразумението за напускане", каза тя пред Би Би Си и добави, че ще подкрепи законопроекта, ако предвижда реално излизане от Общността.
Андреа Ледсъм подчерта, че може да подкрепи митнически споразумения в плана, но всеки ход за привличане на лейбъристки гласове чрез допускане на възможността за официален митнически съюз, който може да попречи на Обединеното кралство да сключи търговски споразумения с други държави, е недопустим за нея.
Позицията ми е много ясна от години - напускане на ЕС означава излизане от единния пазар, напускане на митническия съюз, връщане на контрола над парите, границите и законите ни, продължи политикът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе