Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Митничари на Калотина заловиха над половин килограм контрабандно злато

Митничари на Калотина заловиха над половин килограм контрабандно злато

Повече от половин килограм контрабандни златни накити задържаха митнически служители на МП Калотина при проверка на лек автомобил с белгийска регистрация, съобщават от Агенция „Митници".


На 22.07.2018 г. дежурните митнически инспектори на МП Калотина извършват проверка на влизаща в страната кола, пътуваща от Белгия към Турция през Сърбия и България. С нея пътуват двама мъже и жена, в чиято чанта митническите служители откриват накити с общо тегло 534,5 грама. Открити са гривни, колиета, пръстени, обици и висулки от жълт и бял метал, за които в последствие експертиза е показала, че представляват бижута от жълто и бяло злато, на обща стойност над 30 000 лева.

По случая е съставен акт по Валутния закон срещу пътничката, която признала, че чантата и накитите са нейни.

В автомобила са открити още и около 5 грама хашиш. Те са намерени в мъжка чантичка небрежно захвърлена на задната седалка. За наркотичното вещество един от мъжете, пътуващи с автомобила, признал, че е негова собственост. Според обясненията му хашишът, достатъчен за около няколко цигари, е за лична употреба. Нарушителят ще понесе административна отговорност.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе