Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Кадиров побесня заради дъщеря си

Кадиров побесня заради дъщеря си

 

Чеченският лидер Рамзан Кадиров направи голяма драма от решението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео за нови санкции. Те вече включват не само президента, но и жена му, както и двете му дъщери.

Кадиров излезе със специално изявление срещу Помпео като заяви, че дори те да са мислили да имат някакви отношения със Америка или Европа, сега са се отказали заради народа си.

После чеченският лидер изпрати на държавния секретар снимка на останалите си 12 деца с предложение и те да бъдат включени в черния списък. Накрая упрекна Помпео, че не отишъл да види с очите си какво се случва в Чечня, а взимал решение чак от другата страна на света.

В кореспонденцията си с държавния секретар Кадиров включи и по-голямата си дъщеря Айшат. Модната икона на Чечня направи първото си международно изказване като заяви, че досега е давала само скромна морална подкрепа на баща си и никога не си е представяла, че ще стане толкова известна в такава далечна страна, та даже ще попадне в черния й списък.

Бурната реакция на Кадиров се тълкува по-скоро като емоционална, защото той още от 2017 година е в списъка на санкции на САЩ заради нарушени права и нарушено върховенство на закона в републиката, а от 2014 г- е в санкционната листа на Евросъюза заради събитията в Донбас.

По-скоро щеше да е пълна изненада, ако Помпео го беше изключил от черната листа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе