Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Къде ще е войната на бъдещето

Къде ще е войната на бъдещето

 

Шефът на ВВС на САЩ генерал Чарлз Браун посочи вероятната локация на бъдеща голяма война, в която ще участва страната, пише Defence News. Според Браун, войната на бъдещето с участие на Съединените щати, няма да бъде подобна на конфликтите от последните две десетилетия. "Войната на бъдещето няма да остане далеч от нашите брегове", предположи той.

Военните са уверени, че бъдещият световен конфликт, в който ще бъдат въвлечени и Съединените щати, по рискове и загуби ще прилича на това, което се е случило със страната по време на Втората световна война

Чарлз Браун пое поста началник-щаб на Военновъздушните сили през юни тази година. Генералът е на 58 години и стана първият чернокож американец, който ще ръководи един от шестте рода въоръжените сили на САЩ. Той е и вторият афроамериканец, който влиза в състава на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ след генерал Колин Пауъл, който беше негов председател от 1989 до 1993 г.

В публикация, посветена на Браун, се отбелязва още, че новият началник на щаба ще трябва да се изправи срещу опозиция от конгресмени, които се противопоставят на закриването на военни бази с остарели самолети.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе