Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Най-известният барман се озъби на властите

Най-известният барман се озъби на властите

 

Най-известният барман, както го наричат по целия свят - шефът на  JD Wetherspoon Тим Мартин, се възмути от властите и политиките им по време на пандемията, пишет Bloomberg. Той е собственик на най-голямата верига пъбове във Великобритания и Ирландия.

Мартин разкритикува ограниченията на правителството спрямо ресторанти, барове и пъбове, които предвиждат задължително носене на маски, дистанция и ограничено работно време. Той заяви, че говори от името на много свои колеги и припомни реч на милиардера Уорън Бъфет. Собственикът на Berkshire Hathaway в писмо от 1990 година до акционерите на компанията си пише, че не трябва сляпо да се следват указанията на ръководството, а всеки трябва да действа адекватно и целесъобразно спрямо индивидуалните особености.

Само така ще продължи да действа първия закон на Нютон, казва Мартин. Според закона всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние.

Мартин, който е и най-големият поддръжник на Брекзит, заявява, че фирмата му JD Wetherspoon тази година ще реализира първата си загуба от 1984 година.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе