Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Масово изсичат гората край силистренското село Йорданово

Масово изсичат гората край силистренското село Йорданово

За масово изсичане на гора в землището на силистренското село Йорданово сигнализираха слушатели на "Хоризонт". От Държавното горско стопанство в Силистра знаят за проблема, но не могат да се справят с бракониерите.

Гората до село Йорданово е около 80-годишна. След варварската сеч цели участъци са оголени. Изсечената гора е общо около 6 декара. Последното посегателство е през почивните дни. Бракониерите дори не са успели да приберат всичката дървесина. В тази гора се сече от години, но през последните няколко месеца кражбите са организирани и с участието на много хора, коментира заместник-директорът на Държавното горско стопанство в Силистра Величко Петков:

Кражбите са системни. Извършват се от малцинственото население на региона. За по-малко от 20 минути се товари дървесината и се изнася. Там има съдействие на много хора. 

Информация за кражбите има, но за момента няма заловен нарушител. От горското стопанство допълват, че същата картина се наблюдава в горите около селата Голеш и Черковна.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе