Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Изгориха пакистанка жива, отказала брак

Изгориха пакистанка жива, отказала брак

19-годишната жена не искала да вземе разведен възрастен мъж с дете

Млада пакистанка е била измъчвана и изгорена жива, след като отказала да се омъжи за сина на шефа си, съобщи АФП. 19-годишната Мария Садакат била линчувана лично от началника си и още няколко мъже, след като не склонила да стане жена на два пъти по-възрастния от нея кандидат-жених.

Младата жена работела в частно училище в село Упер Девал, в североизточната част на страната. Директорът на училището я харесал за жена на 38-годишния си син и й отправил предложението. Садакат обаче отказала, тъй като синът на директора бил много по-възрастен от нея и бил разведен. След това напуснала работата си, разказва чичо й Абдул Базит. Действието на жената обаче разгневило директора, който решил да си отмъсти по брутален начин. В неделя няколко мъже нападнали младата Мария в дома й, измъчвали я, а накрая я подпалили жива. Жената била първо пребита, а след това полята с бензин и запалена. Атаката й причинила 85% изгаряния и тя починала от раните си в болница в Исламабад вчера. Преди да си отиде, Мария разказала на полицията, че сред нападателите си е разпознала бившия си директор. Тя идентифицирала и още четирима души, участвали в атаката.

Лелята на жертвата разказва, че бедите започнали преди 6 месеца, когато директорът направил предложението за брак. По това време обаче синът му бил женен и имал дъщеря. Идеята на директора била Мария да поеме ръководството на училището след сватбата, но момичето и семейството й отказали.

Жестоки убийства като това, наричани още убийства на честта, не са рядкост в Пакистан. През 2015 година близо 1100 жени са станали жертва на подобни посегателства, често от свои роднини или сватове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе