Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Изчезна ножът, с който е наръган Отвертката

Изчезна ножът, с който е наръган Отвертката

Ножът, с който е нанесена смъртоносната рана на Николай Радев-Отвертката, липсва. Това стана ясно при гледане на мярката за неотклонение на обвинените за убийството на бившия гард на Братя Галеви трима мъже от известната дупнишка фамилия Карастоянови.

68-годишният стоматолог-хирург Владимир Карастоянов, както и синовете му Николай Карастоянов (46 г.) - анестезиолог в местната болница, и 39-годишният бизнесмен Иван бяха оставени в ареста. "Въпреки че и тримата имат добро име в обществото, има опасност да укрият факти и обстоятелства около престъплението", каза съдия Пенка Братанова, преди да постанови постоянна мярка "задържане под стража". Основен мотив за мярката е видеозапис от заведението "Колата", където бе наръган Отвертката. На кадрите се вижда как след мелето Карастоянов и синовете му си предават нещо от ръка на ръка. Съдия Братанова обяви, че според свидетелските показания сбиването е предизвикано именно от тримата подсъдими.


Пред съда адвокатите на Карастоянови - баща и син Марковски пледираха за мярка "подписка". Тезата на защитата бе, че единствената смъртоносна рана в областта на корема е могла да бъде получена от счупената витрина по време на сбиването. Според адвокатите това е един злощастен инцидент и става въпрос за случайно деяние. Не помогна и мотивът им за влошеното здраве на Владимир и Николай Карастоянови, което след ареста се усложнило. Стана ясно, че анестезиологът д-р Николай Карастоянов е със злокачествено заболяване и му предстоят изследвания. Той работи в местната болница повече от 20 г. и е с репутация на добър професионалист. В делото има и писмен документ, издаден от медицинския управител на болницата в Дупница, според който, ако д-р Карастоянов бъде задържан, то има опасност да бъдат прекратени операциите в интензивното и АГ отделението, тъй като нямало кой да дава анестезия на болните.
Самият д-р Владимир Карастоянов пък обяснил, че докато стои в ареста, го чакат около 30 пациенти с изпилени зъби, за да им бъдат поставени коронки или мостове. Докторът притежава първия частен дентален център в Дупница, който е на първия етаж на фамилната кооперация. По-малкият син Иван Карастоянов има бизнес в Канада и САЩ, но през последните месеци трайно е отседнал в дома на баща си в Дупница, макар че има и жилище в Кюстендил.


Дупница е раздвоена по случая. На погребението на Отвертката се събраха около 400 близки и роднини на убития. Процесията беше предвождана от десетина рокери, които надуваха клаксони. Голяма част от младежите бяха облечени в бели дрехи в знак на протест срещу убийството на приятеля им. Техният гняв е срещу фамилията на Карастоянови. В същото време обаче много хора предлагат на стоматолога и синовете му да им се вдигне паметник, защото са отървали града от зловещ бандит. Местните си припомнят многобройните случаи на побои, рекет, отвличания, изнасилвания и други престъпления, приписвани на Отвертката. Заговори се даже за прикрито убийство на 12-годишно момче от преди 10-12 години.

Крият внучката на стоматолога

Внучката на стоматолога Владимира, която се сочи като първопричина за инцидента, е разпитвана по досъдебното производство. Тя декларирала пред съдия, а и пред роднините си, че Радев многократно я заплашвал, че ще я направи проститутка. Държал се с нея грубо и арогантно, а преди време я е скубал и удрял. Тези показания на Владимира били подкрепени и от приятелката й Кристияна Тодорова, която е била с нея в нощта на смъртта на Отвертката. След злополучната нощ обаче никой не я е виждал. Във фамилната къща е само нейната майка Диана. Тя отказва коментари, но не крие, че се страхува за живота на Владимира. Съседи допускат, че момичето е във вилата на семейството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе