Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Избягалият пласьор се предаде сам в Монтана

Избягалият пласьор се предаде сам в Монтана

Избягалият от районно управление в Пловдив арестант вече е задържан, след като се е предал сам. Петър Петров се е предал в Окръжна прокуратура – Монтана, придружен от свой адвокат.

До предаването му се е стигнало, след като от Окръжна прокуратура в Пловдив му бе повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества.

Обвинението е "за държане, без надлежно разрешително, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества – марихуана с общо нето тегло над 193 грама – престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК".

След повдигане на обвинението, наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив е постановил обвиняемият да бъде задържан за срок от 72 часа, считано от момента на задържането му на територията на страната.

Срещу него се води и досъдебно производство за бягството му от ареста /престъпление по чл. 297, ал.1 от НК /, което се наблюдава от РП – Пловдив, по което обвиняемият е бил обявен за общодържавно издирване.

Самият Петров, посредством адвокат е заявил, че ще се предаде, след което наистина е направил това. Понастоящем той се намира в следствения арест в Монтана в изпълнение на задържането за 72 часа. Предстои да бъде транспортиран в арест в Пловдив.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе