Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Изборите в САЩ: Още броят бюлетини

Изборите в САЩ: Още броят бюлетини

Напрегнатото очакване в Съединените щати продължава и все още не е ясно, кой ще е следващият президент. Все още се броят бюлетините, пристигнали по пощата в щатите Джорджия, Невада, Пенсилвания и Аризона. Джо Байдън е на крачка от победата, но Доналд Тръмп се готви да води съдебна битка. Пред журналисти в Белия дом той отново заяви, че се смята за победител на президентските избори и обвини демократите, че се опитват да му откраднат победата, съобщи Нова тв.

„Целта ни е да защитим неприкосновеността на изборите. Няма да позволим на корупцията да открадне такива важни избори или които и да са избори и не можем да допуснем някой да принуждава избирателите да замълчат или да фалшифицира резултатите от вота. Смятаме, че ще спечелим изборите много лесно. Ще има много съдебни дела, защото имаме много доказателства и вероятно нещата ще приключат в най-висшия съд на страната”, посочи президентът Доналд Тръмп.

„Не се съмняваме, че когато броенето приключи, сенатор Харис и аз ще бъдем обявени за победители. Затова моля всички да останат спокойни, всички хора да останат спокойни. Процесът работи. Преброяването приключва и ще знаем много скоро. Така че благодаря на всички за търпението. Но трябва да преброим гласовете”, заяви Джо Байдън.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе