Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Под 15% е избирателната активност в София, над 71% – в Неделино

Под 15% е избирателната активност в София, над 71% – в Неделино

Ниска избирателната активност в София отчита Централната избирателна комисия – 13.17 процента. В страната – най-висока е в Неделино – 71.30 на сто. 

В Пловдив на днешния балотаж към 17.00 часа са гласували 20 хиляди души, което е по-малко в сравнение с първия тур на изборите. 26,68% от хората в града са упражнили правото си на вот. В район „Централен“ избирателите са били най-активни – 30.64%, а на-малко – в район „Източен“, където е и кв. „Столипиново“ – 20,23%. В ОИК са били подадени 10 жалби и сигнали за нарушения, но те не са били за драстични пропуски. 

В Пазарджик до същия час са гласували 27% от избирателите, което, в сравнение с първия тур, е слабо участие в местния вот. От ОИК съобщиха, че има сигнал за незаконна агитация в село Говедаре.

До 17.00 часа средната избирателна активност в Старозагорска област е 52,3 процента. Балотаж за кмет на община се провежда в Павел баня, Раднево, Чирпан, Гурково и Опан.

30,47 % е избирателната активност в община Плевен. Избирателната активност в самия град е 26,33 процента, а в останалите населени места 50,13 процента. В Общинската избирателна комисия са постъпили пет жалби за нарушения.

24,48% е избирателната активност в община Шумен до 17.00 часа. За кмет на населеното място са гласували 20 243 от имащите право на глас. 

Избирателната активност в Добрич е едва 25% – най-ниска в цялата област, а най-висока – 63,33% в община Крушари

Повечето жалби и сигнали, получени по време на балотажа в Силистра и областта, са оставени без разглеждане поради липса на доказателства. Официално в района не са установени сериозни нарушения на изборния процес.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе