Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Осем детски градини в община Исперих са затворени заради липса на ток и вода

Осем детски градини в община Исперих са затворени заради липса на ток и вода

„Осем детски градини в община Исперих и основното училище в село Подайва са затворени днес заради липса на ток и вода“, съобщи за Радио Шумен Живка Димитрова, която временно изпълнява длъжността началник на Инспектората по образованието в Разград. Скъсан е електропровод, заради което са спрени токът и водата в детските заведения. Очаква се до утре аварията да бъде отстранена.
„Също заради липса на ток, днес учебните занятия в основното училище в село Сушево започнаха по-късно“, каза още Димитрова и допълни, че в останалите учебни заведения и детски градини в Разградска област няма проблеми с отоплението.
Само днес, заради проблеми с тока, учебни занятия няма и в основното училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Силистра. „Във всички други учебни заведения в Силистренска област се провеждат нормални учебни занятия, а в класните стаи е топло“, каза за Радио Шумен началникът на Инспектората по образование Габриела Миткова.
От просветните инспекторатите в Шумен и Търговище информираха, че учебните занятия в двете области се провеждат нормално, в сградите е топло и няма затворени учебни или детски заведения.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе