Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Ветерани искат Путин да отложи парада на победата

Ветерани искат Путин да отложи парада на победата

Организации на руски ветерани призоваха президента Владимир Путин да отложи заради коронавируса военния парад на 9 май, на който трябва да бъде отбелязана 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия, предаде АФП.

Представители на няколко ветерански организации призоваха в писмо руския президент „да вземе това трудно, но правилно решение“. Засега събитието не е отменено въпреки изолацията, наложена на московчани с цел борба срещу разпространението на коронавируса.

Парадът на 9 май е голямо патриотично мероприятие, което се ръководи от самия Путин. Очакваше се тази година празненствата да бъдат още по-големи заради юбилея, отбелязва АФП.

Ветераните призовават Путин „да организира военен парад на друга дата, когато съобразно епидемиологичната ситуация парадът няма да представлява заплаха“ за участниците в него, а ще бъде истински празник, се казва в писмото, цитирано от руски медии.

На 9 май се отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред СССР. Преди появата на пандемията множество водещи световни политици бяха потвърдили, че ще присъстват.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе