Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Три важни европейски държави искат да продължим да сменяме часовото време

Три важни европейски държави искат да продължим да сменяме часовото време

Австрия, Белгия и Холандия ще поискат отлагане на решението да се спре практиката за местене на часовниците два пъти годишно.

Инициативата е на настоящата страна председател на Съвета на Европейския съюз, а именно Австрия. От Виена вече са съгласували с другите две държави действия, с които да опитат да отменят решението на Европейската комисия, съобщават от обществената белгийската телевизия VRT.

Австрия иска допълнителни проучвания и въвеждането на единно годишно време да се отложи за 2021 г.

Както е известно Европейската комисия реши, че практиката за смяна на времето ще бъде отменена, като остави всяка държава-членка сама да решава кое ще използва. Проучването в Европа, в което обаче участваха предимно граждани на Германия, показа, че е по-предпочитано лятното часово време. Това показа и допитването на българското Министерство на енергетиката, макар редица социологически проучвания да показаха точно обратното.

Предстои въпросът за часовото време да бъде обсъждан и в комисия в Европейския парлаламент и явно ще бъде разгледано и предложението на Австрия, Белгия и Холандия. От Еврокомисията обаче са категорични, че връщане назад няма.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе