Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Терористът искал да подпали редакцията на "Шарли ебдо"

Терористът искал да подпали редакцията на "Шарли ебдо"

Пакистанецът, който рани двама души със сатър пред бившите офиси на сатиричното списание "Шарли ебдо" миналата седмица, не е знаел, че изданието се е преместило и е искал да подпали офисите му. Това съобщи прокурорът на Париж, цитиран от "Ройтерс".

Прокурорът Жан-Франсоа Рикар уточни по време на пресконференция, че мъжът е носил три бутилки от запалителния разредител за боя White Spirit. Той също така каза, че мъжът е действал с фалшива самоличност.

Френското правителство нарече действията му акт "ислямистки тероризъм". Той се идентифицира като Хасан А., 18-годишен, роден в пакистанския град Манди Бахаудин.

Той е влязъл във Франция през 2018 г. под фалшивата самоличност, която му е дала достъп до социални помощи за непълнолетни, тъй като тогава се представял за 15-годишен.

Редакцията на списанието беше избита от ислямистки терористи през януари 2015 г., а процесът срещу 14 предполагаеми съучастници в това нападение в момента тече в Париж.

Нападателят нарани сериозно двама служители на телевизионна продуцентска агенция, чиито офиси са в същия блок, в който се помещаваше "Шарли ебдо". Сега ранените са в стабилно състояние.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе