Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Иранската Анджелина Джоли заразена в затвора

Иранската Анджелина Джоли заразена в затвора

Иранската Анджелина Джоли заразена в затвора

Интернет-звездата в Иран Фатима Хишвалд, която получи популярност като иранската Анджелина Джоли, се е заразила с коронавируса в затвора, съобщава иранкото издание Al Bawaba.

За болестта й разказал адвоката й. По неговите думи тя се е заразила в затвора след обвиненията, които получи зарази богохулство, незаконно забогатяване и други престъпни деяния. Първоначално тя е била вкарана в карантинен изолатор, но състоянието й се влошило. Така тя излязла от затвора и влязла в болница в Техеран за лечение.

Правозащитната организация „Център за права на човека в Иран“ потвърди, че Хишванд е в реанимация и е с включен апарат за обдишване.

Директорът на женския затвор обаче твърди, че думите на юриста не са верни, а тя е здрава.

Фатима се сдоби със световна слава след публикувани фотографии, на които тя напомня едновременно на Джоли и зомби. После девойката си призна, че е създала този образ с помощта на грим и фотошоп. В затвора е от октомври 2019 година.

Наскоро Иран реши временно да освободи 85 000 затворници, в това число и осъдени по политически причини. Хишванд обаче остана зад решетките.

По последни данни в Иран заразените са 79 500 човека, а жертвите на вируса са 4958.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе