Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Одобриха всички проекти за инициативата „Младежта срещу насилието и наркотиците“

Одобриха всички проекти за инициативата „Младежта срещу насилието и наркотиците“

Осем групи младежи кандидатстваха в конкурсната сесия за ученически проекти „Младежта срещу насилието и наркотиците“ в Силистра. Инициативата е организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общинския съвет по наркотичните вещества и Превантивния информационен по зависимости.
Финансирането се осигурява от общината. Всички подадени проекти са одобрени, съобщиха от администрацията. Това са „Спорт срещу агресия и наркотици“ на Младежки клуб в село Смилец, „Безопасно общуване в интернет“ на група от ПМГ „Кл. Охридски“, „Улица! Внимавай!“ на ученици от СОУ „Н. Й. Вапцаров”, „Като игра“ на Ученическия парламент в Силистра, „Училище без насилие“ на неформална група при ПГПТ „Евлогий Георгиев”, „Street games“ на Основно училище „Отец Паисий“, Академия „АРТ- ЕКО“ на неформална група „ЕКО-АРТ“, и „С велосипеди за здраве и пътна безопасност“ на Младежкия клуб към ОДК.
Дейностите ще се реализират в периода 22 април – 15 юни. Младежите ще се ангажират с обучения и информационни кампании на разнообразни теми, свързани с трафика на хора, безопасния интернет, превенция на насилието и агресията; спортни надпревари и състезание по безопасност на движението. Заложени са и две фотоизложби, хепънинг и демонстрационни ателиета по колоездене, конкурси за рисунка и други. В събитията по различните проекти ще участват близо 150 младежи, а посланията им ще достигнат до над 1800 деца и младежи. Сред най-активните отново са ученически групи от СОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Отец Паисий“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе