Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Червен индекс за пожароопасност в 7 области в Източна България

Червен индекс за пожароопасност в 7 области в Източна България

В 7 области на страната е обявен червен индекс за пожароопасност, сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Това са областите: Плевен, Велико Търново, Разград, Добрич, Силистра, Хасково и Ямбол. 

В останалата част от страната важат оранжевият, жълтият и синият индекс за пожароопасност.

При червен индекс са възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Локализиран е големият пожар в Хасковско близо до българо-турската граница. Огънят пламна вчера следобед и стигна до първите къщи на селата Лисово и Левка. Гасенето продължава и днес.

Горещините продължават и в днешния петък. Синоптиците съобщават, че времето ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса.




Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе