Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Иззеха 130 000 лв. от СИС индъстрис, има още един обвиняем по разследването

Иззеха 130 000 лв. от СИС индъстрис, има още един обвиняем по разследването

Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, съобщават от пресцентъра на спецпрокуратурата.

По същото дело Специализираният наказателен съд постанови „Задържане под стража" на бизнесмена Миню Стайков и още две лица, съобщиха от прокуратурата.

Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на операцията по неутрализиране на групата той не бе открит и бе обявен за общодържавно издирване. На 11 септември 2018 г. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.

В рамките на продължаващото разследване по досъдебното производство на 11 септември 2018 г. бяха извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат. Намерени и иззети са близо130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията „СИС индъстрис", казаха от обвинението. Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, в т.ч. тази, за която е образувано досъдебното производство.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе