Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Току-що ремонтирани съоръжения за игра и почивка в Силистра се разрушават целенасочено

Току-що ремонтирани съоръжения за игра и почивка в Силистра се разрушават целенасоченоНаскоро ремонтираните съоръжения за почивка и игра на деца в Силистра се разрушават целенасочено. Това маблюдение споделя местната управа и гражданите.

Парковата част в Дунавската градина в града е изцяло преобразена с нови алеи, осветление, пейки, кътове за отдих, спортна и  детски площадки. Над 5 млн. лева са вложени в реконструкцията на парка и централния градски площад. Проектът все още не е приключил, а сигналите за вандалски действия и посегателства са ежедневие, коментира зам.-кметът по устройство на територията Емил Гойчев:

Имаме сигнали за отскубнати и откраднати дръвчета, храсти и цветя. Имаме сигнали за разглобени пейки. На площадката за 6-годишните се забавляват 14-15-годишни младежи. На площадката за 3-годишни се забавляват 10-12-годишни.

Ремонтираните фонтани са се превърнали в нещо като обществена баня:

Забелязвам родители, които отиват там целево, събличат децата си и ги пускат да бягат във фонтана или през фонтана. След това ги преобличат и си заминават. Децата скачат по дюзите, минават с велосипеди по тях. Това ги уврежда. За тези фонтани са дадени над 150 хил. лева, обясни Гойчев.

Милиони левове се харчат всяка година за ремонти и облагородяване на публичната инфраструктура в страната. В 36 български града са инвестирани около 180 млн. лева по схемата "Зелена и достъпна градска среда" по ОП "Регионално развитие“. Средствата са изразходвани основно за реконструкция на паркове, зелени площи, детски площадки и улици.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе