Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

КПП-та хващат в обръч Италия

КПП-та хващат в обръч Италия

През следващия уикенд на изходите на гарите и автогарите в Италия, както и на подсъпите към историческите центрове на градовете в страната, ще бъдат оборудвани контролно-пропусквателни пунктове.

Така властта се надява да регулира и ограничи потока от хора по магазини и ресторанти, които миналата събота и неделя бяха буквално взети на щурм от недисциплинирани тълпи, загърбили мерките на правителството за борба с короно-вирусната инфекция.

Резултатът от всичко това според здавните експерти е несъстоялото се, но очаквано намаление на всекидневния брой на новозаразените и задържането му на равнищата на т.нар. пик отпреди десетина дни.

Ето защо освен инсталирането на КПП-та в края на тази седмица и по празниците, кабинетът на Джузепе Конте обмисля нови още по-рестриктивни мерки за възпиране на COVID-19.

Анализирайки причините за високия брой смъртни случаи в Италия от коронавирусната инфекция и заключавайки, че една от основните причини за тях е застаряващото население на страната, експертите от Националния статистически институт биха тревога, че тази демографска тенденция придобива все по-опасна за нацията тенденция.

Коментирайки пред журналисти доста неприятната информация, президентът на Сатистическия институт Джан Карло Бланждаро подчерта, че се очаква в края на 2020 г. поради коронавирусната инфекция и заради застаряването на населението броят на смъртните случаи в страната за годината да надхвърли 700 хиляди – толкова, колкото са били в разгара на Втората световна война

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе