Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Хвърлиха в затвора дъщерята на узбекистански лидер

Хвърлиха в затвора дъщерята на узбекистански лидер

Дъщерята на покойния узбекски лидер Ислам Каримов бе изпратена в затвора за предполагаемо нарушаване на условията на домашния ѝ арест, съобщи днес прокуратурата в централноазиатската страна, предаде АФП. 

Гулнара Каримова (46 г.) - някога висш дипломат, певица, дизайнерка, която бе сочена за наследник на баща си, бе осъдена през 2017 г. на 10 години зад решетките по обвинения в измами и пране на пари. 

Тогава обвинението заяви, че тя е член на организирана престъпна група, която контролирала активи за над 1,3 милиарда долара в 12 държави. 

Миналата година присъдата ѝ бе смекчена на 5 г. домашен арест. 

Узбекската Главна прокуратура съобщи днес, че Каримова е живеела в апартамент в Ташкент с дъщеря си Иман, но "неколкократно е нарушавала наложени от съда условия". 

Въпреки предупрежденията тя използва множество средства на комуникация, включително интернет, напускала е дома си пред ноември и е отказала да компенсира държавата за нанесени щети, отбелязва БНР. 

Във вторник съд постановил, че останалата част от присъдата ѝ ще бъде излежана в затвора. Швейцарският ѝ адвокат съобщи в Туитър, че тя е била задържана от полицаи в апартамента ѝ и отведена на неизвестно място.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе