Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Хванаха жесток убиец, умъртвил приятелката си

Хванаха жесток убиец, умъртвил приятелката си

На 25 юли около 12:30 часа в дежурната част на ОДМВР-Шумен е получен сигнал от МБАЛ за осъществено посещение в кв. Дивдядово по съобщение  за жена с алкохолно натравяне и трудно дишане.

При пристигането си медицинският екип установява смъртта на жената, а при извършения оглед от оперативно-следствената група, съдебният лекар констатира множество травми, счупени ребра, натъртвания и охлузвания по главата и крайниците на 45-годишната жена.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство, ръководено от Окръжна прокуратура-Шумен,  криминалисти на ОДМВР-Шумен изясняват, че тя и 31-годишен мъж живеели на семейни начала. Пред служителите той дал следното обяснение - в петък вечерта двамата се  разхождали в гориста местност край квартала, изпили голямо количество алкохол, приятелката му многократно падала и се е удряла. Късно вечерта двамата се прибрали в жилището, а сутринта, след като не успял да я събуди, подал сигнал в спешна помощ.

Предприетите множество оперативни действия дали резултат и мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. При извършени два огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, разпитани са и свидетели.

31-годишният мъж е привлечен ката обвиняем за извършено престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6, предложение второ и трето и т. 6 а от НК във вр. с чл. 115 от НК. Той е задържан за срок до 72 часа. Уважено е искането на ОП-Шумен за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследващите продължават работа по случая под ръководството на прокуратурата, съобщават от МВР.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе