Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Хванаха трима пияни шофьори в Шуменско

Хванаха трима пияни шофьори в Шуменско

В Шуменско полицаи установиха трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Първият случай е на 21 март. Сигнал за пътен инцидент е получен около 19 часа в участъка в Смядово. На кръстовището с улиците „Панайот Волов” и „Юрий Гагарин” е изпратен патрулен екип. Установено било, че водач на лек автомобил Опел „Астра” с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил кола. При отработване на произшествието станало ясно, че водачът на опела, 40-годишен мъж от Смядово, е употребил алкохол. Тестът с дрегер отчел 2,11 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство.

Малко след полунощ вчера в дежурната част на РУ-Нови пазар е получено съобщение за настъпил пътен инцидент на АМ „Хемус” край Нови пазар, близо до разклона за Каспичан. Водач на лек автомобил Опел „Вектра“ с варненска регистрация застигнал движещия се „Мерцедес” и го блъснал отзад. При отработване на произшествието е установено, че водачът на опела, 27-годишен мъж от Варна, е седнал зад волана с 2,15 промила алкохол. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. Започнато е бързо производство.

Около 01:10 часа снощи е възникнал пътен инцидент по пътя Шумен-Силистра край Венец. На място патрулният екип установил, че неправоспособен 52-годишен мъж от село Хърсово управлявал лек автомобил Опел „Комбо” с шуменска регистрация. Той изгубил контрол над автомобила поради несъобразена скорост на десен завой с обратен наклон, навлязъл в насрещната лента за движение и се ударил в лек автомобил Фиат „Добло” с турска регистрация. На фиата са нанесени значителни материални щети. При тест с дрегер станало ясно, че провинилият се шофьор е с 1,50 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Започнато е досъдебно производство. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе