Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Хванаха служители на Здравната каса с подкуп

Хванаха служители на Здравната каса с подкуп

Задържаните с подкуп при акцията на Икономическа полиция се оказаха представители на Здравната каса в Пловдив. Тя се провежда от Окръжна прокуратура срещу престъпления, свързани с продажбата на лекарства.

Петима са задържани при акцията на Окръжната прокуратура в Пловдив. Те са участвали в източването на Регионалната здравноосигурителна каса, казаха от държавното обвинение за bTV. И петимата са обвинени в корупция. Двама от тях са служители на Kасата, а останалите трима са част от корупционната схема. Според обвинението директорът на Касата не е знаел за това.

Маскирани полицаи арестуваха в автомобилите им двама мъже на централна пловдивска улица. Според очевидци в единия автомобил са открити множество банкноти и лекарства.

Става въпрос за операция на Пловдивската окръжна прокуратура срещу финансови престъпления, свързани с продажбата на лекарства. Поне един от арестуваните е началник в РЗОК, информира бТВ.

Директорът на Касата в Пловдив не бе открит на работното място. Според служители отсъствал поради събиране на Касата в столицата.

В колата на единия от задържаните мъже на ул. "Данаил Николаев" е открита голяма сума пари. Улицата е блокирана от полицейски автомобил, а в момента цивилни полицаи броят парите, които са в банкноти от по 50 лева.

Според източници на trafficNews.bg откритата сума е около 50 000 лева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе