Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Hurriyet: Ето го единият атентатор

Hurriyet: Ето го единият атентатор

Следователи са намерили две неексплодирали гранати, Турция обяви ден на траур

Снимки, на които се вижда мъж с черно яке на международното летище "Ататюрк" минути преди експлозията разпространи турския Hurriyet. В публикацията се посочва, че вероятно това е един от атентаторите. А коментарът е, че в средата на лятото е доста съмнително човек да бъде облечен с толкова плътна, връхна дреха. 

На други кадри медиите в Турция показват друг мъж, отново облечен в черно, който открива стрелба по пътниците на международното летище в мегаполиса. 

Следователи са намерили на мястото на терористичната атака на международното летище „Ататюрк" в Истанбул две неексплодирали гранати, едната от които в чантата на атентатор-самоубиец, съобщи агенция Доган, цитирана от БЛИЦ.

Както бе съобщено, нападателите са открили огън и хвърлили няколко гранати, а след това са взривили самоубийствените си колани, припомня БГНЕС.

Полицията е открила огън, за да неутрализира атентаторите.

След трите експлозии на летището около 22 часа снощи 41 души са убити, включително 13 чужденци, а 239 са ранени.

Турция обяви сряда за национален ден на траур във връзка с атаката на международното летище в Истанбул, за която властите в страната обвиняват терористичната организация „Ислямска държава", предава AFP.

Правителството нареди също така всички флагове да бъдат наполовина свалени.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе