Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Осигуряват храна за бедстващите от дуловското село Долец

Осигуряват храна за бедстващите от дуловското село Долец

Храна за бедстващите от дуловското село Долец ще бъде осигурена днес. Това ще става чрез социалния патронаж в Дулово. Днес следобед ще стане ясно дали за хората, останали без покрив, ще бъдат доставени фургони, тъй като кметството в Дулово няма подходящи общински жилища.
Ситуацията се усложнява допълнително, тъй като в Силистренско вече вали сняг. В момента служители на Пожарната безопасност са в Долец, за да отводняват наводнените къщи. От Пожарната вчера са успели да премахнат опасност от наводнение на къщи в село Секулово. С пет помпи те са пренасочили водата от близките водоеми и по този начин са спасили от заливане селото. Пътят от Китанчево за Паисиево е бил залят от вода, но тя вече се е оттекла.
В следобедните часове над региона ще бъде направен оглед със самолет, за да се уточни откъде е дошла водата, която наводни селото. Това е третото наводнение в населеното място от септември насам. Засега нивото на Дунав при Силистра е нормално, водният стълб е 587 сантиметра, за критично се приема ниво от 800 см. 


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе