Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Хотел „Маринела” бил подслушван по време на европредседателството

Хотел „Маринела” бил подслушван по време на европредседателството

„Бившият Японски хотел, сега хотел „Маринела", беше основното средище на делегациите по време на европредседателството. Оказа се, че хотелът е бил подслушван от мазето до покрива, при това от небългарска служба", обясни каза разследващият журналист Григор Лилов пред бТВ.

По думите му това е една от причините за акцията срещу семейство Арабаджиеви. „Може ли това да стане без знанието на собствениците? Това си е сериозна инсталация, професионална и със сложен монтаж", коментира Лилов. Той не каза откъде има тази информация и коя е небългарската служба.

„Зад Миньо Стайков и Ветко Арабаджиев прозира дългата ръка на ДС", каза още Лилов. По думите му те са от второто поколение олигарси, което е набрало сила с масовите приватизации.

„Не може да се оцелее с такъв едър и незаконен бизнес без политическа протекция. Големите капиталови групировки имат лобита във всички партии, но винаги има една, която е водещата, където е най-силното лоби", коментира Лилов.

Вчера бе съобщено, че се очаква до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви, които са издирвани с Европейска заповед за арест, да се върнат в страната доброволно. Това заяви адвокат Илиян Василeв.

„В момента границите са задръстени от чистокръвни германци, които пътуват от Босфора към центъра на Европа. В момента, в който знам кога ще влязат на границата, ще ви се обадя, за да ги посрещнете", обърна се адвокатът към медиите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе