Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Холивуд подкрепи Майдан (ВИДЕО)

Холивуд подкрепи Майдан (ВИДЕО)

Актьорът и режисьор Джордж Клуни подкрепи "смелите граждани" на Украйна с видеосъобщение, в което изразява надеждата си, че те ще гледат само напред, а не назад. Призивът е разпространен от YouTube канала на опозиционната партията "Удар" на Виталий Кличко.

"В САЩ винаги сме подкрепяли хората, които търсят демокрацията, и чрез пробите и грешките ние сме разбрали, че тя не може да съществува без свободни и честни избори. Няма как демокрацията да съществува, когато упражняваш насилие върху мирни протестиращи", казва 52-годишният носител на "Оскар" в посланието, което има и превод на украински. "И със сигурност демокрацията не може да съществува, когато човек като Тимошенко е политически затворник просто защото не е съгласна с правителството." Актьорът също така заявява, че "Западът гледа с голямо възхищение на всички на площада в Киев и всички в Украйна". Той завършва с пожелание за мирни протести и изразява надежда, че демонстриращите срещу правителството ще имат сили да продължат.

Междувременно актрисата Хейдън Панетиер и годеница на боксьора Владимир Кличко, посети украинската столица и призова протестиращите "да продължават да се борят", добавяйки, че страната "има право на демокрация". "Красотата на тази страна е спираща дъха: пейзажите, красивите църкви. Но нищо не може да се сравни с дълбоките души на украинския народ", заяви Панетиер по време на митингите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе