Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Хората от Хитрино са недоволни, че не могат да се приберат по къщите си

Хората от Хитрино са недоволни, че не могат да се приберат по къщите си

Транспортирането на цистерните от село Хитрино продължава.

В същото време жители на селото се събраха на главния път Шумен-Силистра, при разклона за село Тимарево. Хората са недоволни от бавните, според тях, темпове на работа, както и че не могат да се приберат по къщите си.

Около 30 жители на селото, които казват, че са недоволни от това, че много бавно вървят операциите по жп линията в Хитрино, се събраха на главния път. Те заплашиха, че ще го затворят за известно време, ако хора от кризисния щаб не дойдат да отговорят на въпросите им. Веднага се отзоваха главен комисар Николай Николов и кметът на Хитрино Нуридин Басри. Хората ги попитаха кога най-после ще могат да си отидат по къщите. Главен комисар Николай Николов им каза, че работят с възможно най-бързи темпове, но и не иска неговите хора да бъдат притискани, защото работата, която извършват, е изключително опасна и обеща на хората, че в понеделник в 11 часа той ще им отговори на всички въпроси, свързани с това кога ще се приберат по домовете си.

В същото време стана ясно, че строителни екипи вече са в горната част на селото. Те са влезли там в 14 часа и в момента вземат мерки от всички изпочупени врати и прозорци, за да могат те да бъдат готови и когато следващата седмица хората вече влязат в селото, да дойдат майстори, които да им ги поставят. Главен комисар Николов разговаря около 15 минути с хората. Те се успокоиха, зададоха му и други въпроси, свързани с чистотата на въздуха и водата. Той им каза, че няма никакви замърсявания и те трябва да бъдат спокойни.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе