Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Има ли химия между Тръмп и Ким

Има ли химия между Тръмп и Ким
  • Харесаха се, но се разделиха

Днес сутринта изглеждаше, че само големите обективи карат Тръмп и Ким да сдържат радостта си от новата среща. Сигурно затова и веднага се усамотиха на нова - тет-а-тет, за да дадат воля на чувствата си.
Както всички успяха да забележат, той му е определено много симпатичен, този Ким. С него Тръмп се чувства доста по-комфортно в сравнение с много други, с които му се налага да се вижда, особено вкъщи. Например, с бившия му. Адвокат, де. Когото конгресът, както става ясно, би дал мило и драго с часове да го слуша как нарича Тръмп лъжец, мошеник и аморален тип.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Тръмп и Ким не се разбраха

А Ким изобщо не го интересува какво е правил Тръмп с онази порнозвезда. За него е важно това да не се случи със Северна Корея.

Любов и взаимно съгласие. Това излъчваха двамата, докато се сипеха комплиментите. Като за начало, те показаха, че могат да се отворят помежду си. И в крайна сметка, това се оказа единствената им договорка. Нищо по-съществено не произтече от втората им среща.

И въпреки че химия между тях имаше, нямаше физика, която се учи в девети класс. За термоядрени реакции. Те не направиха реакция, нито денуклеаризация, нито даже декларация, както в Сингапур. И разбраха, че това няма да се случи дори по-бързо, отколкото изискваше протокола. Затова и приключиха два часа по-рано.

"Кой би си помислил такава развръзка?" - съкрушено питаха наоколо тези, които бяха най-категорични само допреди няколко часа с прогнозата: "Ще стане. Нали виждате, че вместо за 20 минути, те се уединиха за 40. А след това не могат да се разделят, нали виждате?".
А чудно защо и припомняха възторжените думи на Тръмп. "Ако бяхте чули нашия диалог, вие бихте заплатили за него. Защото беше добър."
Друг е въпросът защо да плащаш за нещо, което вече си чул. Но колко добър е бил, виж, за това, вече си струва да узнаем.

Но за съжаление, вместо любопитни подробности, узнахме само любезности. И то едностранни. От епитетите на Тръмп можеше спокойно някой да издаде брошура. И никой нямаше да се учуди. Без изненада щеше да се приеме и ако американският президент бе предложил на Ким да се номинират за Нобел.

"Великият ръководител!" Така още никой не бе наричал Ким извън страната му. Комплиментът даже предизвика усмивка у корейски лидер. Такава, загадъчна, може би както едно време -  преди взривовете. Може би пък в Ханой да е изпитал подобни емоции...

В края и Тръмп показа емоциите си. Изглеждаше изключително разочарован от изхода. Искаше да го направи. И то с комплименти. Но за съжаление корейците поискаха отмяна на санкциите. Ето защо, когато завършиха всички учтивости в речника на Тръмп, вече нямаше какво да се говори.

Ким дойде шумно, но си тръгна тихо. И все пак, всички запомниха думите му от сутринта: Ако нямах желание да направя денуклеаризация, нямаше да ме има тук." Когато говореше Тръмп на пресконференцията обаче Ким вече го нямаше.

По Спутник

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе