Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Хилари Клинтън на тричасов разпит от ФБР

Хилари Клинтън на тричасов разпит от ФБР

Разследват качвала ли е на частен сървър секретни документи

ФБР разпитва Хилари Клинтън над три часа. Кандидат-президентът на САЩ беше принудена да дава показания за използването на обикновена електронна поща на частен сървър, докато е била държавен секретар.

Съдебните власти опитват да установят дали Клинтън е нарушила закона, като е качвала там секретни държавни документи. Бюрото проучва и дали е имало случаи на злоупотреба с поверителна информация.

Клинтън твърди, че вече няколко пъти е отговаряла на тези въпроси и че частни сървъри са ползвали и други високопоставени държавни служители

"Невъзможно е ФБР да не препоръча повдигането на криминални обвинения срещу Хилари Клинтън", заяви другият претендент за президент на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

По-рано Тръмп предизвика шум в социалните мрежи, след като публикува снимка на Хилари Клинтън с нещо, което изглежда като Звезда на Давид на фона на доларови банкноти. Към тях са добавени думите "Най-корумпираният кандидат за президент в историята".

Според телевизия „Фокс нюз" Клинтън, в качеството си на държавен секретар (2009-2013 г.), е споделяла поверителна информация за финансова криза в Гърция със зетя й Марк Мезвински. Той оглавява инвестиционен фонд и се е специализирал върху операции по гръцкия дълг.

Телевизията се позовава на разсекретената поредна порция служебна преписка на Клинтън по електронната поща.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе