Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Гвардията на Путин ще действа и навън

Гвардията на Путин ще действа и навън

Националната гвардия на Русия ще има правомощия и в чужбина, пише РБК. Тя ще може да се сражава извън пределите на страната, гласи проект за президентски указ на Владимир Путин. Федералната структура ще има правото да участва в миротворчески операции и да обучава служители на правоохранителните органи на други страни.

Според военния експерт Виктор Литовкин участието в миротворчески операции не означава автоматично преки военни действия. "Тези операции най-общо казано са два типа: по въдворяване на мира и по неговото поддържане. Националната гвардия вероятно ще се занимава с втория тип", поясни Литовкин. Според директора на Центъра за военни прогнози Анатолий Циганков обаче в това няма смисъл. "Навсякъде по света гвардията не участва в миротворчески операции, има други задачи. В руската армия има бригада, специално подготвена за този тип дейности", смята специалистът.
Освен да противодейства на тероризма и организираната престъпност, гвардията ще бъде ангажирана в разработването на мерки за обезпечаването на безопасността на гражданската авиация. При специални и извънредни ситуации звеното също така ще може да ограничи или да спре използването на мрежови и комуникационни услуги.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе