Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

"Гугъл" издирва снимка на Чърчил

"Гугъл" издирва снимка на Чърчил

Мистериозно изчезване на снимка на бившия премиер на Великобритания Уинстън Чърчил разследва технологичната компания „Гугъл“. Необичайният казус набра скорост около анти-расистките протести на Острова и по цял свят.

През уикенда потребители на най-големия портал за търсене сигнализираха в социалните мрежи, че снимка на Чърчил е изчезнала от списъка на „Гугъл“ с бивши премиери на Обединеното кралство. Други  се възмутиха, че снимки на Бенито Мусолини и Адолф Хитлер все още са налични в търсачката, но тази на Чърчил е изчезнала.

От „Гугъл“ коментираха, че не знаят каква е причината за липсващата снимка, но бързо поправили грешката, съобщи бТВ. „Знаем, че снимка на сър Уинстън Чърчил липсва от търсачката ни. Извиняваме се на нашите потребители, това не е умишлено решение и работим по отстраняването на проблема“, написаха от компанията в „Туитър“.

Оказва се, че проблемът не е бил само с Чърчил. Липсвали снимките на няколко бивши първи министри, сред които Харолд Уилсън и Стенли Болдуин. През последните дни на територията на Острова се разрази дебат около наследството на Уинстън Чърчил. Преди дни паметник наЧърчил в Лондон беше надраскан от вандали с надписи, че Чърчил е бил расист. Още тогава премиерът на Великобритания Борис Джонсън коментира, че вандалските прояви са начин да „лъжем за историята си“ и анти-расистките протести били завзети от екстремисти.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе