Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

"Групата на тъкачите" готви сеч в Турция

Всички полицейски дирекции в Турция са в бойна готовност след разпространеното съобщение за 4-ма джихадисти от ИД, влезли в страната. Мишена на ударите им са самолети, кораби и митинги, съобщават местните медии.
След полунощ срещу събота стана известно, че карето терористи проникнало в Турция от Сирия с плана да извърши чудовищни атентати, което предизвика и алармената ситуация в силовите структури в страната. Вероятните удари предвиждат отвличане на самолети или кораби, или взривове сред участници в предизборните митинги.

Четиримата ползват документи с фалшиви самоличности. Трима от тях са мъже, членове на издирваните от списъка на "Групата на тъкачите" - крило на ИД. С тях има и млада жена от Казахстан - Валентина Слободянюк, с германски паспорт и под името Йълдъз Бозкурт. Властите разпространиха снимките на терористите и на паспортите с фалшивите им имена и призоваха всички, които ги забележат, да сигнализират незабавно. Издирваните са Юмер Дениз Дюндар (роден през 1993 г. и сега под името Емре Кая), Саваш Йълдъз (1983 г., с името Хамза Тонбак), Мухамет Зана Алкан (1995 г., с името Мурат Йозалп), и Валентина (1995 г.).

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе