Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Грипът събори кмета на Ухан

Грипът събори кмета на Ухан

Кметът на Ухан Джоу Сиануан подава оставка в знак на признание за вина спрямо жителите на града. Той коментира това в интервю пред Централна китайска телевизия.

"Ако това помогне да се ограничи разпространението на вируса, бих искал да подам оставка и да се извиня по този начин", обяснява кметът на града, откъдето тръгна смъртоносната зараза.

ВИЖ ОЩЕ: Жертвите на китайския вирус - 106, lновите болни - 1300

Той добави, че решението за блокиране на Ухан е "наистина трудно. Що се отнася до град с повече от 10 милиона души, такова решение беше взето за първи път в историята на човечеството", подчертава Джоу Сиануан.

"Затворихме града, за да спрем разпространението на вируса, но се страхувам, че по този начин си спечелихме лоша историческа репутация", допълва той.
По думите му, "човешките същества са преминали през толкова много рискове в процеса на своята еволюция, като например черна смърт, мор, едра шарка. Не можем да предвидим колко сериозна ще бъде настоящата опасност".

Той потвърди случаи на отказ на шофьори да доставят стоки до медицински заведения от страх от инфекция, както и за големи опашки от хора, които чакат в болници и медицински центрове. Има случаи на паника, липса на продукти и медицински маски.

още по темата: Китайският вирус изпразни топкурорт

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе