Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Грета Тунберг става водеща по Би Би Си

Грета Тунберг става водеща по Би Би Си

16-годишната шведска екоактивистка Грета Тунберг ще води едно от празничните сутрешни предавания на британското радио БиБиСи , предава Франс Прес, позовавайки се на БиБиСи.  Тя ще разговаря с известни хора, които се борят с промените в климата. Тунберг е предложила във воденото от нея предаване да има репортажи от Антарктика и Замбия, както и интервю с управителя на Банк ъв Ингланд Марк Карни.

Тунберг, която се превърна в символ на борбата с климатичните изменения, е една от петте известни личности, които ще бъдат водещи на предавания на радио Би Би Си по време на коледните и новогодишните празници, пише Дир.бг. Другите са председателката на британския Върховен съд Бренда Хейл, която отсъди, че решението на премиера Борис Джонсън да спре работата на парламента е незаконно; художникът Грейсън Пери, рапърът Джордж Поета и бившият главен редактор на вестник "Дейли телеграф" Чарлс Мур.

В предишни години водещи на празничните програми на Би Би Си са били  британският принц Хари, актрисата Анджелина Джоли и професор Стивън Хокинг.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе