Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Гръцки земеделци блокираха границите ни

Гръцки земеделци блокираха границите ни

Стотици гръцки фермери блокираха граничните пунктове с България "Илинден-Ексохи" и "Кулата-Промахон". Те изразяват недоволството си относно данъчната реформа на правителството в Атина.

Само за един час, от 11.00 до 12.00 часа, протестиращите гръцки фермери, подкрепени от шофьори на товарни автомобили, които бяха дошли тук само с кабините си без ремаркетата, станаха между 6 и 7 хиляди. Според гръцките гранични власти блокадата е обявена до 18.00 часа . Според протестиращите обаче това е началото на "безсрочна блокада на границите", която ще се разширява и по вътрешните основни артерии, както и на пристанищата.

Граничните власти на Гърция и малка част от полицията охраняват митинга на протестиращите. Гръцките фермери заявиха, че от 100 изкарани евро 85 те трябва да дадат на държавата и са категорични, че няма да го направят.

От българска страна имаше частично пропускане на товарни и леки автомобили един по един. Предстои обаче блокадата да бъде пълна. Така че товарните автомобили ще изчакват в аварийна лента, а леките автомобили ще бъдат пренасочвани.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе