Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Границите със съседите - каква е ситуацията

Границите със съседите - каква е ситуацията

Ето каква е ситуацията на всички граници с нашите съседи към 19 часа.

Румъния

Отпада изискването за PCR тест на български граждани, влизащи в Румъния. Република България вече не е в списъка на страни с епидемиологичен риск, за пристигащите от които се налага задължителна 14-дневна карантина.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

На ГКПП „Видин“ има интензивен трафик на товарни автомобили на изход от България.

Гърция

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Промахон“ българските граждани трябва да имат отрицателен PCR тест за COVID 19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Република Гърция и предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

Тези мерки не се отнасят за водачи на товарни автомобили

За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа. През граничния пункт „Ексохи“, съпределен на българския ГКПП "Илинден", в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

През пункта „Орменион“, съпределен на ГКПП „Капитан Петко войвода“, гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили. През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

Турция

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Изискванията за PCR тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

Сърбия

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

Северна Македония

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе