Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Готвят данък "джамия" за 5 млн. мюсюлмани в Германия

Готвят данък  "джамия" за 5 млн. мюсюлмани в Германия

Идеята в Германия да се въведе данък "джамия" за религиозните места на мюсюлманското вероизповедания набира привърженици в страната, където мнозина са обезпокоени от чуждестранното финансиране, идващо от Турция или от салафитски движения, предаде Франс прес.

Правителството на канцлера Ангела Меркел определи налога за тези религиозни средища да бъде удържан от мюсюлманската общност. Тази позиция се очертава в писмен отговор на правителството на въпрос на депутати, за който днес писа в. "Билд".

Ако идеята се приеме, това би означавало религиозният данък, който днес в Германия се удържа от християните и е близо 8 процента от годишната сума на данъците върху доходите им, да обхване и мюсюлманската религия.

Мюсюлманската общност в Германия е близо 5 милиона души в момента, а това са около 6 процента от общото население на страната. Берлин все пак е на мнение, че инициативата за такъв данък би трябва да бъде на провинциалните власти, които са компетентни по въпросите, свързани с религиозните вероизповедания. Според днешното издание на "Велт" голям брой от тези провинциални власти са готови да обмислят въвеждането на такъв данък "джамия".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе