Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Готвят арест за жената на Гон след бягството му

Готвят арест за жената на Гон след бягството му

Японски съд издаде заповед за арест на съпругата на бившия председател на автомобилния гигант "Нисан" (Nissan) Карлос Гон - Карол, съобщи във вторник агенция Киодо. Според информация на японската агенция г-жа Карол Гон е заподозрян в лъжесвидетелстване.

Заповедта идва след бягството на Карлос Гон от Япония, където той беше изправен срещу обвинения във финансови нарушения. Гон, който е убеден в своята невинност, твърди, че е заминал за Ливан в опит да избяга от "фалшифицираната" правораздавателна система в Япония.

Преди дни министърът на правосъдието на Ливан Алберт Серхан обяви, че е получи от Интерпол червена бюлетина за арест на Карлос Гон. По-рано Серхан заяви, че Япония не е изпратила официално искане за екстрадиция на Гон.

Карлос Гон, който притежава френски, ливански и бразилски паспорт, избяга от Япония за Ливан през Турция на 30 декември. Понастоящем се смята, че той се намира в къщата си в Бейрут, а според информации на местни медии се предполага, че се е срещал с ливанския президент Мишел Аун, въпреки че говорител на президента отхвърли тези твърдения.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе