Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Тайланд готви визи за дълъг престой на туристи

Тайланд готви визи за дълъг престой на туристи

Тайландските власти планират да започнат масово да приемат туристи през април-юни 2021 г. - след извършване на общата ваксинация срещу коронавируса. Те обаче планират да разрешат влизане на „дългосрочни“ туристи, които може да прекарат две до три седмици в изолация. Специално за тях те искат да въведат визи за 90 дни с право на двукратно удължаване, каза ръководителят на туристическия орган на Тайланд (TAT) Ютасак Суфасон, цитиран от "Комерсант".

„Ако ситуацията не се подобри през четвъртото тримесечие и няма чуждестранни туристи в Тайланд, 2,5 милиона от 4 милиона работни места в туристическия сектор могат да бъдат загубени. Следователно TAT трябва да се подготви за ограничения прием на чужденци, включително от европейските пазари, през четвъртото тримесечие на 2020 г. “, заяви г-н Suphason (цитиран от The Nation Thailand ).

Въпросът за въвеждането на нова виза е в дневния ред на следващото заседание на тайландския кабинет на министрите, което ще се проведе на 15 септември. За да удължите визата, не е необходимо да напускате страната, така че можете да останете в Тайланд 270 дни с нея.

Преди това туристическите визи бяха издадени за два месеца с право на удължаване за 30 дни, без да напускат страната. Имаше и визи за двукратно влизане - те позволяваха, въз основа на туристическа виза, да влизат два пъти подред в държавата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе