Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

В САЩ: Готвели да похитят губернатори навръх изборите

В САЩ: Готвели да похитят губернатори навръх изборите

 

ФБР е предотвратило заговор с цел похищение на губернатора на щата Мичиган Гретчън Уитмър от дома й, както и на други представители на властта, пише The Detroit News.

По данни на изданието, разследването е започнало в началото на 2020 година, когато ФБР чрез социалните мрежи е успяло да узнае как няколко човека подготвят дестабилизиране на властта в няколко щати както по мирен път, така и с насилствени средства. В течение на цялото лято групата от екстремисти се събирала, за да се обучава за работа с огнестрелно оръжие и приготвянето на взривни устройства. Забелязани са, че през това време наблюдавали внимателно дома на Уитмър.

Както съобщава Reuters, по подозрение в опит за провокиране на гражданска война за арестувани 13 човека, предявени са им обвиненията за заговор с цел похищения на губернатора и други официални лица. Престъпленията били планирани да се извършат в навечерието на президентските избори на 3 ноември. Екстремистите са свързани с групировката Wolverine Watchmen, грози ги доживотен затвор.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе