Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Готови ли сме за зимата?

Готови ли сме за зимата?Шумен и Русе са сред областите, които са слабо подготвени за зимата, според публикуваната от Агенцията “Пътна инфраструктура” карта за готовността за снегопочистване. Оценката на регионалния министър Лиляна Павлова и на шефа на Агенцията инженер Лазар Лазаров е, че ангажираните с почистването по републиканската пътна мрежа фирми там не са готови за зимното поддържане на пътищата.

Силистра е една областите, които са добре подготвени за зимата. Това показва публикуваната от Агенцията “Пътна инфраструктура” карта за готовността за снегопочистване.
“Наличната техника е преминала през необходимите прегледи, направени са застраховки, закупени са винетки, автомобилите са оборудвани с гребла, монтирани са дижипиес устройства”. Това съобщи за радио Шумен директорът на Областното пътно управление Иван Иванов. “Към днешна дата в Силистра разполагат с над 2500 тона сол, но останалите инертни материали са в минимални количества”, допълни Иванов.
По преценка на Пътното управление 12 машини ще са необходими за почистване на пътищата по първокласната и второкласната мрежа и още 13 – по третокласната мрежа в Силистренско. Фирмата, с която е подписан договор за съвместно поддържане на общо 506 километра от републиканската пътна мрежа, и Областното пътно управление разполагат с общо с 59 машини. “При необходимост в почистването ще бъде включена и останалата техника”, увери Иван Иванов.
“Всички общини на територията на Разградска област имат договори с фирми за зимно поддържане. Има и достатъчни количества луга и пясък в складовите бази, а почистващата техниката на Областното пътно управление е на терен”, каза заместник – областният управител Иван Борисов. Петър Петров разговаря с него. 

По информация от директора на Областното пътно управление в Търговище Марчо Марчев 81 машини са в готовност в четирите бази на областта – Търговище, Попово, Антоново и Омуртаг. Осигурени са достатъчно количества сол, пясък, химически разтвори.
“11 са опасните пътни участъци на територията на областта, които ще се наблюдават с повишено внимание”, каза още Марчев.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе