Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Специален гост на речта на Тръмп заспа на стола си

Специален гост на речта на Тръмп заспа на стола си

Един от специалните гости на традиционната реч на американския президент Доналд Тръмп заспа по време на словото. Джошуа Тръмп, съименник на държавния глава, редовно бил тормозен от съучениците и приятелите си заради своята фамилия и въпреки факта, че няма никаква роднинска връзка с милионера.

View image on Twitter

Подигравките започнали в края на 2015 г., когато Доналд Тръмп обявява намерението си да се кандидатира за президент. След като разбират на какво е подложен синът им, родителите на Джошуа го отписват от училище и го обучават в домашни условия, докато момчето не постъпва в средно училище. Но тормозът продължава и там.

„Той казва, че се мрази за това, ненавижда фамилията си, чувства се гадно през цялото време и не желае да преживява всичко това повече,“ съобщи преди време майката на 11-годишното момче от Уилмингтън, щата Делауеър.

Когато научили за историята на Джошуа, президентът Тръмп и първата дама го поканили на речта в Конгреса.

View image on TwitterView image on Twitter

В изявление на Белия дом се казва, че въпреки тормоза върху Джошуа, "момчето е благодарно на семейство Тръмп за подкрепата".

Речта на президента обаче се оказа доста скучна за Джошуа и той бе уловен от фотообективите да спи на стола си в Конгреса.

Сред специалните гости на президентското семейство бяха и оцелял при стрелбата в синагогата в Питсбърг, млада жена, която се бори с наркозависимост, както и семействата на двойка, загинала при стрелба миналия месец.

Сенатори и членове на Конгреса използват възможността, за да изпратят и свои собствени политически послания, канейки различни гости.

Сред гостите на други конгресмени се открояваха бивши служители на голф клуба на Тръмп, работили там, когато са били без документи. Те бяха поканени от конгресмените демократи Джими Гомес и Бони Уотсън Коулман. Сенаторът демократ Джеф Мъркли пък покани майка и дъщеря от Гватемала, които били разделени близо два месеца на южната граница миналата година заради политиката за разделяне на семействата на незаконните имигранти.

Някои демократи поканиха транссексуални ветерани в отговор на забраната за транссексуални да служат в армията. Сред тях и такива, които вече са служили в американските военноморски и военновъздушни сили. Единият от тях е ветеран от Афганистан.

Републикански конгресмени пък поканиха служители на гранична полиция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе