Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Слънчево и горещо ще бъде днес

Слънчево и горещо ще бъде днес

Ясно и тихо е тази сутрин. Температурата в Шумен е 12 градуса, атмосферното налягане е 992 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха – 98 %. В Русе, Силистра и Разград температурата е 17 градуса, а в Търговище – 12.

Днес ще бъде слънчево, а след обяд – горещо. Ще духа слаб, предимно източен вятър, а по Черноморието след обяд – до умерен от изток - североизток. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, по Черноморието – 26-29, температурата на морската вода – от 24 до 26 градуса. Очакваната максимална температура за Шумен днес – около 32 градуса.

В понеделник ще остане предимно слънчево, вятърът временно ще се ориентира от югоизток, ще бъде слаб, а по Черноморието – до умерен. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Във вторник, със слаб до умерен, а по Черноморието – и временно силен вятър от североизток, ще нахлува по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат – минималните – слабо, а дневните – чувствително и ще бъдат между 21 и 26 градуса.

В сряда ще бъде почти без валежи. До вечерта облачността ще намалее, а вятърът бавно ще отслабне. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а максималните слабо ще се повишат.

През следващите дни до края на седмицата отново ще бъде слънчево. Сутрин ще бъде сравнително хладно, а дневните температури бавно ще се повишават.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе