Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Google оглави алианс за модерни технологии

Google оглави алианс за модерни технологии

Google LLC заяви днес, че се е обединил с няколко големи технологични компании, за да сформира нова индустриална група, наречена „Modern Computing Alliance“, която ще се опита да се справи със съвместни проблеми по въпроси като отдалечена работа, производителност и сигурност.

В алианса участват Google, Dell, Intel, Citrix, Slack, VMware, Zoom и още няколко други компании. Първоначално те ще имат за цел да решават проблеми в четири сфери: производителност, сигурност, работа от дистанция и здравеопазване.

Всяка от тях има и допълнителни цели. Например работата от дистанция ще обръща внимание и на продуктивността и колаборацията. Сигурността ще има и специална част за защита на идентичността.

Една от основните задачи на алианса ще бъде съвместната работа и обединяване на натрупаните знания от компаниите в общ масив. Те ще си споделят и как са решили различни проблеми, как използват технологии като облачните услуги и други инструменти.

Всичко това ще доведе и до изработката на общи стандарти и взаимосъвместими технологии и услуги, които да работят лесно помежду си. Google например ще използва платформата Chrome OS и браузъра Chrome в реализирането на тези цели.

Макар целите и идеите на алианса да изглеждат като родени заради пандемията, Google коментира, че дискусиите за неговото създаване всъщност се водят още от началото на миналата година. С развитието на пандемията тази година е взето решение целите на алианса да бъдат разширени и да бъдат поканени повече компании в него.

Той не е затворена група, а ще продължава да привлича както още компаниии, така и ИТ специалисти. Една от целите е да се изгради и съвет от експерти, които да идентифицират проблеми и да помагат за решаването им.

Алиансът ще представи и конкретен план за действие през първата половина на следващата година. Очаква се да предложи идеи и решения за подобряване на работата от разстояние и прогноза как бизнесът и начинът на работа ще се променят и съответно какво ще е нужно от технологиите, за да отговорят на новите изисквания.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе