Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Най-големият лайнер в света отплава за пръв път

Най-големият лайнер в света отплава за пръв път

Най-големият туристически кораб в света "Хармонията на моретата" отплава към морето за пръв път в четвъртък, съобщи в. "Гардиън". Тогава започнаха първите изпитания на вода на кораба, който се прави в Сен-Назер, Франция.

Собственик на лайнера е американската компания "Роял Карибиън интернешънъл". Строителството му започва през 2013 г., а цената му е 1 милиард евро. 120 000-тонният кораб трябва да бъде предаден на собствениците си през май т.г.

Гигантското возило е високо 70 метра и дълго 362 метра. За да бъде изкаран корабът в морето, са били нужни шест влекача. Въпреки че е бил без пътници за изпитанията, на него са се качили 500 души екипаж. Тестовете ще продължат до неделя, а до края на април ще бъдат проведени още няколко кръга изпитания.

"Хармонията на моретата" е предвиден да вози до 6000 пътници, обслужвани от 2000 души екипаж. Корабът има 16 палуби и десетки развлечения за всеки вкус. Сред най-екстремните от тях е 10-етажна водна пързалка. Има и воден театър, кино, парк с алея за разходки. Не липсват и традиционните екстри като спа център и множество басейни. Собствениците на кораба предлагат и предизвикателство в обслужването на клиентите - бар, в който напитките ще бъдат приготвяни изцяло от роботи.
"Хармонията на моретата" ще е като истински град, става ясно от сайта на компанията собственик. Според рекламите на него ще има 7 обособени "квартала", 20 ресторанта и най-бързият интернет, предлаган досега на кораб.

Лайнерът трябва да бъде предаден на собствениците си на 12 май. В сайта на "Роял Карибиън" вече са планирани пътуванията му за следващите две години, а едно от първите пътувания ще започне на 22 май от Саутхемптън, Великобритания. Круизът ще е кратък - едва 4 дни, но цената е впечатляваща - 1167 долара на човек. Най-евтиното пътуване, предлагано към момента, е 488 долара на човек за тридневен круиз от Саутхемптън до Шербур, Франция, със стартова дата 26 май 2016 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе