Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

19–годишен е задържан за убийство

19–годишен е задържан за убийство

След тежкото криминално престъпление, извършено преди дни в селото, вчера, в резултат на упорита съвместна работа между криминалисти от ОДМВР – Стара Загора, техни колеги от ГД "Национална полиция" и експерти от Института по психология на МВР, ръководена от Окръжната прокуратура в Стара Загора извършителят бе задържан.

Припомняме, че на 5 март в полицията бе получен сигнал за намерена в дома ѝ в с. Медникарово 84 – годишна жена в безпомощно състояние. Към мястото веднага бяха изпратени полицейски екипи и Бърза помощ, но медицинският екип установи смъртта на възрастната жителка на селото. По случая в РУ–Гълъбово бе образувано досъдебно производство. Предприети са огледи, назначена бе съдебно – медицинска експертиза, която изясни причината за смъртта на жената – удушаване.

Служителите на реда предприеха незабавни процесуално-следствени действия. В резултат на проведените оперативно – издирвателни дейности криминалистите установиха и задържаха извършителят - Р.С./19г./ от с. Медникарово. Той е направил пълни самопризнания, привлечен е като обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.8 от НК. С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа, предстои искане за постоянното му задържане.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе